DECLARACIÓ TROBADA INTERNACIONAL COMUNITATS D’APRENENTATGE 2024

Aquesta trobada ha tingut un fort compromís ètic per garantir una educació de qualitat i basada en evidències científiques d’impacte social. Per aquest motiu s’ha elaborat una declaració de principis per a l’esdeveniment que garantisquen un marc comú per seguir avançant en la millora educativa avalada científicament i garantir els drets dels xiquets i xiquetes, com els de tota la comunitat educativa que participa.

Imatge de freepik

DECLARACIÓ DE LA XII TROBADA INTERNACIONAL DE COMUNITATS D’APRENENTATGE 2024

SI NO Veniu A AJUDAR NO ESTORBEU

 • Seguirem donant el millor a totes les xiquetes i xiquets. Tenim obertes les portes de les nostres escoles a qui vulga participar d’aquesta feina que tan meravellosament estan fent el professorat, les famílies i l’alumnat.
 • Seguirem implementant totes o algunes de les Actuacions Educatives d’Èxit que estan a la llista del projecte de Comunitats d’Aprenentatge perquè són les que actualment tenen més evidències quantitatives i qualitatives, científicament avalades, que aconsegueixen més millores de resultats que qualsevol altra actuació.
 • No permetrem que persones que mai no han aconseguit aquestes millores perjudiquen el nostre alumnat en tractar de dir-nos com ho hem de fer. És tan greu com si algú que mai no ha millorat la salut de ningú entrés en un quiròfan, on s’està fent una bona operació de cor, per avaluar-los o dir-los com ho haurien de fer.
 • Només s’acceptaran col·laboracions amb universitats i grups de recerca que milloren els resultats de l’alumnat en els aprenentatges instrumentals, els valors, les emocions i els sentiments. Els nous criteris d’avaluació del professorat universitari pel seu impacte social i cocreació han augmentat dos tipus d’intents dels que no ho han fet:
  • presentar els resultats obtinguts amb les AEE com si s’haguessin de fer a les seves propostes;
  • presentar-se com a figures avaluadores o investigadores per modificar les AEE o substituir-les per altres.
 • Es demanaran evidències que els que vénen de la universitat han millorat els resultats en altres centres educatius i que allò que proposen està basat en evidències científiques d’impacte social (ECIS).
 • S’assegurarà els consentiments informats de les i els participants (famílies, nens i nenes, institucions, etc.) informant sobre els objectius de la investigació i la possibilitat de revocar-los en qualsevol moment.
 • Es deixarà clar que no basar-se en evidències científiques d’impacte social i en Co-Creació és no ser científics ni ètics.

Inauguració de la cloenda del seminari A Muscles de Gegants a ma de Marta Murciano, Regidora de Cultura d' Alaquàs en els espais del Castell del municipi. Gràcies!!! ✨
#jornadafinalTPDvlc24

Empezamos con la conferencia inicial de @SandraRPRP de la mano del aprendizaje dialógico recuperando “Compartiendo Palabras” y obras posteriores y su conexión y complementariedad con las aportaciones de la neurociencia tras el debate de unos de los libros de E.Kandel.

Al @Seminario_Valen sempre estan la il.lusió i les ganes “recorde acabar la TPD i tenir ganes de continuar dialogant i reflexionant com portar les evidències per millorar la Educació valenciana”@Martamuciano @SomAlaquas

Comença la Inauguració de l'última sessió de curs del @Seminari_Valen
amb @Martamuciano , Regidora Delegada Genèrica de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Participació Ciutadana, en un lloc meravellós com és El castell @SomAlaquas

Load More