Actuacions Educatives d’Èxit per als nous reptes COVID-19: Cicle de Tertúlies Dialògiques online

La reobertura de les escoles en la situació actual, marcada per la pandèmia COVID-19, posa a tota la comunitat educativa en el repte de donar continuitat a l’aprenentatge i la inclusió de tot l’alumnat i, alhora, en la necessitat de crear entorns educatius segurs quant a salut i benestar individual i social.

Per això, en este primer trimestre de curs, des de les Associacions per una Educació Basada en Evidències ADARRA (Euskadi)Associació de Professorat Odissea (Cataluña), Iris-AEBE (Valencia), Hipatia-AEBE (Cantabria) Asturias-AEBE, us convidem al Cicle de Tertúlies Dialògiques online “Actuaciones Educativas de Éxito frente a los nuevos retos COVID-19”.

Crearem un espai de reflexió i diàleg igualitari entre membres de tota la comunitat educativa que esdevindrà una oportunitat per a transformar les dificultats en possibilitats des de la solidaritat i el treball conjunt y en base a evidències científiques en temes clau en estos moments, com la reducció de riscos sanitaris per a una reobertura segura de les escoles, recomanacions en l’ús educatiu de la tecnologia digital o actuacions des dels centres educatius per a promoure relacions de suport que previnguen la violència contra la infantesa davant la possibilitat d’un nou confinament i contribuïsquen a desenvolupar entre la població adolescent factors de protecció per a unes relacions afectives-sexuales segures.

Calendari:

–  Dimarts, 15 de setembre de 2020 (18h. a 19h.): “Recomendaciones de Harvard para una vuelta segura a las escuelas”.

–  Dimarts, 13 d’octubre de 2020 (18h. a 19h.): “Efectos del uso de la tecnología en la empatía y en la capacidad de atención de los niños y niñas”.

–  Dimarts, 17 de novembre de 2020 (18h. a 19h.): “Escuelas que ‘abren puertas’ para prevenir el abuso infantil durante el confinamiento por COVID-19”.

–  Dimarts, 15 de desembre de 2020 (18h. a 19h.): “Promover relaciones afectivo-sexuales seguras entre adolescentes en la era COVID-19”.

Pots accedir al formulari d’inscripció mitjançant l’enllaç: https://forms.gle/3NKTib6K7AxqzWEf6

Les persones inscrites rebran els textos (original i traduït) per a llegir-los abans de cada sessió i l’enllaç per a la connexió el mateix dia de cada Tertúlia Dialògica.

Atentament,

– – –

ADARRA, Odissea, Iris-AEBE, Hipatia-AEBE y Asturias-AEBE 

Educació Basada en Evidèncias científiques d’impacte social

https://adarra.org/

http://odisseaeducacio.org/

https://tpdcantabria.wixsite.com/aebe

https://asturiasaebe.wixsite.com/asturiasaebe

New article published in @PLOSONE! “Transforming students’ attitudes towards learning through the use of #SuccessfulEducationalActions” @JavierDiez1 @RocioCarrion81 #LindaHargreaves @Mvieites https://acortar.link/Gu4QI

Did you know that #education📚 based on scientific evidence fosters academic achievement for all children, regardless of their SES? The @EU_H2020🇪🇺project @allinteract brings scientific evidence closer to citizens. Join us by sharing! #fact #science #ResearchImpactEU #EUresearch

Centros educativos que convierten las dificultades (COVID-19) en posibilidades. ¡No os perdáis la próxima tertulia!

Recomendaciones sobre la tecnología digital y la empatía de niños y niñas, extraídas del informe sobre el que estamos tertuliando en #TD_AEE_COVID19.

Puedes descargar el informe completo en https://nesetweb.eu/en/resources/library/effects-of-the-use-of-digital-technology-on-childrens-empathy-and-attention-capacity/

Da comienzo la segunda tertulia dialógica #TD_AEE_COVID19: "Efectos del uso de la tecnología digital en la empatía y la capacidad de atención de niños y niñas". Más información para que no te pierdas la próxima: https://www.iris-aebe.org/es/actuaciones-educativas-de-exito-frente-a-los-nuevos-retos-covid-19-ciclo-de-tertulias-dialogicas-online/