Sustainability és una revista científica d’accés obert, internacional, interdisciplinària i amb revisió per parells, sobre sostenibilitat social, econòmica, cultural i mediambiental de la humanitat, que publica dos vegades al mes.
Acaben de publicar este article sobre centres educatius de la Comunitat Valenciana i Múrcia que han estat transformant les dificultats en possibilitats durant el confinament, mitjançant actuacions educatives d’èxit i altres actuacions basades en les evidències científiques internacionals.
L’article replega les estadístiques, les quals ens diuen que la violència domèstica i l’abús infantil han augmentat considerablement durant el confinament (enllaç 1, enllaç 2). També parla de la importància que està tenint en tot el món el fet de mantindre vives les connexions personals en les comunitats educatives, incloent tanmateix els programes escolars de prevenció de l’abús infantil.
S’analitzen actuacions com ara els espais de diàleg online amb alumnat, professorat i voluntariat, tertúlies dialògiques, assemblees virtuals, formació dialògica del professorat, comissions mixtes de treball i altres accions dirigides a enfortir el sentit de comunitat d’escoles i instituts.
Atenció! En este enllaç podeu vore el webinar que es va celebrar el darrer 2 de juny, al qual van presentar experiències persones d’alguns dels centres educatius que han participat a la investigació publicada en Sustainability. També us deixem el vídeo ací mateix:
Un gran banco de información y recursos para familias, alumnado y docentes que abogan por poner la empatía, la solidaridad y el bien común en el centro
Más de 70 personas compartiendo las evidencias científicas de impacto social en educ; el impacto de la creación de @IrisAEBE @GrupDones y @GrupTagoreHeD; las comisiones del curso pasado y, soñando mejorar la educación valenciana gracias a la ciencia y a la ilusión 🤩
@R_Flecha El artículo contribuye a visibilizar y abrir dialogo sobre qué es Pedagogía Crítica y que no lo es y no caer en confusiones de la Pedagogía que no ha dado mejoras, sino todo lo contrario, como las de este encuentro:
Quienes han citado como referentes de la pedagogía crítica a Boaventura de Sousa Santos y otros autores que nunca han mejorado los resultados en ninguna escuela perjudican muchísimo el nombre de la pedagogía crítica que tanto mejora la educación.