Debat sobre tallers d’educació emocional

Des de fa uns anys, els tallers d’educació emocional tenen molta presència dins de la formació del professorat. Ja siguen ofertats per l’administració educativa, o per diferents entitats, els centres educatius i el professorat reben moltes propostes per a realitzar cursos, tallers i jornades d’aquest tipus.

Però, més enllà de la satisfacció de les i els participants en aquestes formacions, quin impacte tenen aquests tallers en el nostre alumnat? Cal tenir en compte molts aspectes a l’hora d’introduir dins de l’aula les tècniques que ens proposen, ja que des de la millor intenció, podem estar promocionant actituds de submissió davant de l’assetjament, per exemple.

És un debat que està obert, i per això cal tenir sempre aquests diàlegs basant-se en els arguments de validesa. En aquesta notícia de DF podrem llegir diferents posicions sobre aquestes formacions.

Un gran banco de información y recursos para familias, alumnado y docentes que abogan por poner la empatía, la solidaridad y el bien común en el centro

Más de 70 personas compartiendo las evidencias científicas de impacto social en educ; el impacto de la creación de @IrisAEBE @GrupDones y @GrupTagoreHeD; las comisiones del curso pasado y, soñando mejorar la educación valenciana gracias a la ciencia y a la ilusión 🤩

@R_Flecha El artículo contribuye a visibilizar y abrir dialogo sobre qué es Pedagogía Crítica y que no lo es y no caer en confusiones de la Pedagogía que no ha dado mejoras, sino todo lo contrario, como las de este encuentro:

Quienes han citado como referentes de la pedagogía crítica a Boaventura de Sousa Santos y otros autores que nunca han mejorado los resultados en ninguna escuela perjudican muchísimo el nombre de la pedagogía crítica que tanto mejora la educación.

Load More