Aquest any 2018 es complixen 50 anys de la publicació d’un dels llibres més coneguts de Paulo Freire: ‘Pedagogia de l’Oprimit’. El llibre fa una anàlisi de l’educació bancària i estableix la seua base en la relació opresor / oprimit. A més a més, proposa la teoria d’acció antidialògica com a condició per a mantindre l’opressió, i la teoria d’acció dialògica com a ferramenta per a superar-la.
Des del Seminari TPDv ‘A Muscles dels Gegants’, i dins de la seua jornada de cloenda, el dia 30 de juny de 18:30 a 20:30, es durà a terme una sessió oberta a tot el públic en general per a aprofundir i debatre sobre l’impacte de l’obra de Paulo Freire i, en especial, de la vigència del llibre de ‘Pedagogia de l’Oprimit’. Aquesta sessió estarà dirigida pel Dr. Ramón Flecha García. La sessió es realitzarà en la seu de CCOO en la Plaça Nàpols i Sicília, 5, de València.
Si voleu participar, podeu inscriure-vos en l’enllaç http://goo.gl/3g5zFU.
Un gran banco de información y recursos para familias, alumnado y docentes que abogan por poner la empatía, la solidaridad y el bien común en el centro
Más de 70 personas compartiendo las evidencias científicas de impacto social en educ; el impacto de la creación de @IrisAEBE @GrupDones y @GrupTagoreHeD; las comisiones del curso pasado y, soñando mejorar la educación valenciana gracias a la ciencia y a la ilusión 🤩
@R_Flecha El artículo contribuye a visibilizar y abrir dialogo sobre qué es Pedagogía Crítica y que no lo es y no caer en confusiones de la Pedagogía que no ha dado mejoras, sino todo lo contrario, como las de este encuentro:
Quienes han citado como referentes de la pedagogía crítica a Boaventura de Sousa Santos y otros autores que nunca han mejorado los resultados en ninguna escuela perjudican muchísimo el nombre de la pedagogía crítica que tanto mejora la educación.